Ik wil graag meer contact (Albrandswaard tegen eenzaamheid)

Eenzaamheid is een vervelend gevoel. Soms helpt het om even met iemand te praten. Maar misschien is dat voor jou niet genoeg. Of weet je niet met wie je kunt praten. Wat dan?

Je kunt wat aan eenzaamheid doen

Eenzaamheid vermindert door meer contact. Daarom kun je proberen nieuwe mensen te leren kennen. Of om beter contact te hebben met mensen die je al kent. Voor de een is dit moeilijker dan voor de ander. Je kunt verschillende dingen proberen, vaker iets doen met andere mensen en het volhouden. Dan ontdek je wat jij kunt doen, als je je eenzaam voelt.

Eenzaamheid gaat niet vanzelf over

Voor meer contact moet je zelf wat doen. Een ander weet niet hoe jij je voelt. Eenzaamheid kun je aan de buitenkant niet zien. Zeg daarom eerlijk dat je meer contact wil, tegen jezelf en tegen anderen. Vind moed om te blijven proberen. En vraag hulp, want je hoeft het niet in je eentje te doen.


Hulp bij eenzaamheid

Om mensen met elkaar in contact te brengen organiseren Welzijn Albrandswaard, Hart van Poortugaal, de Protestantse Gemeente Poortugaal en andere organisaties allerlei activiteiten. Van samen eten of wandelen tot een schaakclub en koffieochtend. Je kunt aan deze activiteiten meedoen of als vrijwilliger helpen.

Naast deze groepsactiviteiten is er ook een meer persoonlijk aanbod. Consulenten van Welzijn Albrandswaard komen op huisbezoek of hebben telefonisch contact om je op weg te helpen. Zij kunnen je in contact brengen met Maatjes, bijvoorbeeld voor vervoer, boodschappen of een gezellig kopje koffie en een praatje bij je thuis.

Wil je wat meer contact maar weet je niet hoe? Via onderstaande knop kun je hulp vragen bij het Signaalpunt tegen Eenzaamheid van Welzijn Albrandswaard.


Voor hulp en meer contact: