Denk en doe mee

U kunt op verschillende manieren meepraten en meedenken over de gemeente Albrandswaard. Hieronder leest u hoe u mee kunt doen.

Wijkregisseurs

De wijkregisseurs maken zich sterk voor de wensen en belangen van inwoners van Albrandswaard. Zij zorgen ervoor dat die meegenomen worden in besluiten en zichtbaar worden in wijkprojecten en bij wijkwerkzaamheden vanuit de gemeente en haar partners.

De wijkregisseurs verbinden, inspireren, enthousiasmeren, sturen bij, bewaken en stemmen af met inwoners, de gemeente en haar partners.

De wijkregisseur signaleert in de wijk en formuleert als dat nodig is een aanpak en bewaakt dat initiatieven niet vanuit één inhoudelijk aspect benaderd worden, maar vanuit een samenhangende blik op de wijk.

De wijkregisseur is de spin in het web. Het bouwen en onderhouden van een netwerk tussen bewoners, maatschappelijke partners, bedrijven en de gemeente is één van hun belangrijkste taken.

Praten met de raad

Tijdens vergaderingen van de gemeenteraad kunt u inspreken.

Burgerinitiatief

Wilt u een oplossing voor een probleem of heeft u een goed idee voor de gemeente en zijn 25 inwoners het met uw voorstel eens? Dien dan een burgerinitiatief in. Het burgerinitiatief geeft inwoners de kans zelf een voorstel aan de gemeenteraad te doen.
Voor meer informatie kunt u een email sturen naar de griffier: griffie@albrandswaard.nl.