Hebt u al een cultuurzuil ontdekt?

Albrandswaard heeft een interessante geschiedenis. Op verschillende plekken in de gemeente vindt u daar iets van terug, bijvoorbeeld bij het Kasteel van Rhoon, beelden en gebouwen. Er zijn routes uitgezet waar u kunt wandelen langs een aantal van deze plekken en u verhalen over de geschiedenis kunt lezen.

Cultuurzuilen

De gemeente heeft als doel om cultuur en geschiedenis op een gemakkelijke manier toegankelijk te maken voor haar inwoners. In januari van 2024 heeft de gemeente zes cultuurzuilen neergezet op vier plekken in de gemeente. Op deze zuilen vindt u verschillende verhalen en foto’s over Albrandswaard. Deze verhalen worden op een speelse manier getoond. Raad bijvoorbeeld de beroepen van de mensen die in de woningen uit de vorige eeuw leefden. Of bekijk hoe de drie dorpskernen zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.

Waar vindt u wat?

Huis van Albrandswaard receptie (Stationsstraat 4 in Rhoon):

  • Kinderzuil: Hierin is een doolhofspel waarin u de uitgang moet vinden en onderweg ROLF-muntjes moet oppikken.
  • Dorpskernenzuil: Hierin staat verschillende informatie over de drie dorpskernen van Albrandswaard met diverse filmpjes.

Welzijn Albrandswaard ingang (Stationsstraat 4 in Rhoon):

  • Burgerzuil / Praatmee: Hierin staan verschillende historische foto’s van Albrandswaard, waar inwoners hun verhaal achter kunnen laten door een tekst te typen bij de foto.

Boekenstal (Dorpsstraat 34 in Poortugaal):

  • Dorpskernenzuil: Hierin staat verschillende informatie over de drie dorpskernen van Albrandswaard met diverse filmpjes.

Wijkcentrum Portland (Hof van Portland 41 in Portland):

  • Monumentenzuil: Hierin staan verschillende monumenten in Albrandswaard met bijbehorende informatie.

Restaurant Abel. (Albrandswaardsedijk 194 in Poortugaal):

  • Slideshow: Hierin staan foto’s van vroeger en het heden, die u op en neer kan schuiven om het verschil te zien.