Snelheidsremmende maatregelen Rijsdijk

De gemeente is al enige tijd in gesprek met de bewoners van de Rijsdijk over het te snel rijdende verkeer op de Rijsdijk. Naast deze gesprekken ontvangt de gemeente ook al langere tijd diverse meldingen over dit rijgedrag. In 2020 is er reeds een plan gepresenteerd waarover de meningen uiteen liepen. In samenwerking met de bewonerscommissie is daarom een nieuw plan opgesteld om snelheidsremmende maatregelen te treffen.

Locaties voorgenomen versmallingen

De aanpassingen van de Rijsdijk bestaan uit versmallingen, die afwisselend aan de linkerzijde en rechterzijde van de weg worden aangebracht. Hierdoor wordt het verkeer gedwongen de snelheid te verminderen. De voorgenomen locaties van deze versmallingen vindt u terug op de tekening in het pdf-document onderaan deze pagina. Let op, dit document is niet digitaal toegankelijk. Op de tekening ziet u zowel een overzicht van de hele Rijsdijk als details van de plaatsen met de versmallingen. Ter verduidelijking: de voorgenomen versmallingen worden aangebracht ter hoogte van huisnummers 13/15/17, 16/18/49/51 en 40/42.

De versmallingen bestaan uit kleine eilandjes, die verhoogd worden aangebracht in het wegdek met daarop aan elke zijde een zwart / witte paal om de attentiewaarde te verhogen. Een voorbeeld van een dergelijk versmalling vindt u aan het begin van de Tijsjesdijk komende vanaf de Rijsdijk.

Tekening met versmallingen Rijsdijk

We doen ons uiterste best om de geplaatste bestanden op onze websites zo toegankelijk mogelijk te maken. Loopt u echter toch nog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Mail dan naar webteam@albrandswaard.nl of bel naar (010) 506 11 11. Samen met onze medewerkers zoeken wij dan naar een passende oplossing, zodat u toegang heeft tot de informatie.