Park Rhoon

Park Jan Cornelis Polder (of Park van Rhoon ) is voor het grootste deel heringericht, op het aanbrengen van de beplanting en speeltoestellen na.

De nieuwe paden zijn aangelegd, de herten in het hertenkamp zijn inmiddels gewend aan hun nieuwe plek langs de brede singel aan de noordkant van het park. Op de grasvelden in het park zijn inmiddels al een paar evenementen georganiseerd.

Ontwerp Park Rhoon

Het park krijgt aan de oostkant vanaf ‘De Gaarde’ een hondenlosloopgebied, omheind en afgesloten met een hek. Hiermee wordt eventuele overlast van loslopende honden in het grootste deel van het park beperkt.
Net als in de rest van de gemeente geldt binnen het losloopgebied een opruimplicht van hondenpoep. Bij de in- en uitgang komen afvalbakken.
Het klimkasteel in het centrum van het park een uitbreiding met een extra speeltoestel. Hiervoor hebben kinderen (en ouders) de afgelopen tijd hun stem over kunnen uitbrengen.

Evenemententerrein

Het evenemententerrein (grasveld) is onlangs opgeknapt. De gaten zijn aangevuld met grond en opnieuw ingezaaid. Op het veld komen twee voetbaldoelen die de basisscholen in de buurt kunnen onder schooltijd kunnen gebruiken. Bij evenementen in het park kunnen de doelen tijdelijk worden verwijderd.