Herinrichting Welhoeksedijk

Op verzoek van bewoners van de Welhoeksedijk om de dijk verkeersveiliger te maken, heeft de gemeente diverse onderzoeken gedaan voor het aanpassen van de verkeerssituatie van dijk.

Afsluiting dijk

Na de verkeersonderzoeken hebben de bewoners gekozen voor volledige afsluiting van de Welhoeksedijk, waarbij een poller (inzinkbare paal) 24 uur per dag en 7 dagen in de week de dijk afsluit.

Poller

  • Het doorgaande auto-/vrachtverkeer is niet meer mogelijk.
  • Voor fietsers en voetgangers blijft de weg bereikbaar.
  • Op de dijk een vrachtverkeerverbod.
  • Bestemmingsverkeer uitgezonderd.

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden voor de aanpassingen aan de dijk en de poller worden apart van elkaar uitgevoerd. Door de lange doorlooptijd van het project heeft de gemeente besloten om als eerste de poller te plaatsen, zodat de dijk zo snel mogelijk voor verkeer afgesloten kan worden om daarmee de bestaande verkeersoverlast op te lossen. De poller wordt eerst geplaatst aan de Rotterdamse zijde van de dijk ter hoogte van huisnummer 70.

Planning

Tijdens de voorbereidingen van dit project is gebleken dat Stedin (stroom/gas) en Evides (water) ook werkzaamheden willen gaan uitvoeren aan de water- en gasleidingen rond 1e kwartaal 2024. De werkzaamheden aan de dijk kunnen pas starten nadat Stedin en Evides hun werkzaamheden rond hebben afgerond.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden aan de stroom-, gas- en/of wateraansluiting, dan kunt u terecht bij Stedin en Evides. Stedin klantenservice telefoonnummer: (088) 896 3963 of Evides klantenservice telefoonnummer: 0900-0787.

Voor vragen over de afsluiting van de dijk of de poller dan kunt u contact opnemen met het projectteam Projecten Buitenruimte via het mailadres projectinuitvoering@albrandswaard.nl.