Jong in Albrandswaard

In Albrandswaard willen we dat jongeren hier gezond en gelukkig opgroeien en hun talenten ontwikkelen. Op school, na school, met volop mogelijkheden om te sporten en met cultuur bezig te zijn. En waar nodig, een steuntje in de rug.

Gelijke kansen op ontwikkeling

Jongeren en ouders hebben in Albrandswaard goed en passend basisonderwijs en kinderopvang tot hun beschikking, dichtbij huis. Ieder kind krijgt de beste mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Actief zijn

Wil je sporten, zoek je een hobby, vind je het leuk om na school iets te doen? Dat kan allemaal in Albrandswaard. Iedereen kan een sport of andere activiteit vinden die bij hem of haar past.

Lid worden van een vereniging levert je naast een sport of activiteit ook nieuwe contacten of vrienden op. Maar ook zonder lid te worden kun je aan veel dingen meedoen. Op het platform Albrandswaardactief.nl vind je een overzicht van sport, cultuur en sociale activiteiten, voor jong en oud.

Sporten en bewegen is belangrijk voor een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Iedereen kan daarin meedoen, ook als je niet veel te besteden hebt. Daar zorgen we onder andere voor met de regeling ‘Meedoen’.

Het jongerenwerk is er voor leuke en lastige vragen

Als je jong bent loop je soms met vragen rond. Dat kunnen verschillende vragen zijn; van welke sport bij je past, hoe je aan leuke activiteiten komt, hoe je met andere jongeren in contact komt. Daarvoor is er het jongerenwerk in Albrandswaard. De buurtsportcoach en jongerenwerkers helpen je op weg en vinden geen enkele vraag gek.

Foto: Buurtsportcoach Mandy van der Heiden