Sporten in Albrandswaard

Gezond zijn is belangrijk. En sport is één van de manieren om dat te worden of te blijven. Maar soms kunt u niet de sport beoefenen die u graag wilt. Of misschien bent u afgehaakt en wilt u opnieuw beginnen. Bent u er nog niet uit welke sport bij u past of wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in Albrandswaard? Bekijk het aanbod onderaan deze pagina. Kom weer in beweging!

Hulp bij kiezen

Wilt u hulp bij het kiezen van een sport? Neem contact op met de buurtsportcoaches via buurtsportcoach@albrandswaard.nl.

Buiten rookvrij sporten

We willen dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien in Albrandswaard. Daarom is het goed dat zij zo min mogelijk worden geconfronteerd met roken. In Albrandswaard zijn sportverenigingen daarom bezig helemaal rookvrij te worden, ook buiten de sportkantine.

Sportverenigingen in Albrandswaard hebben al rookvrije sportkantines. De volgende stap is dat ook in de buitenruimte niet meer gerookt wordt. Dus ook niet langs de velden. Tennisvereniging Poortugaal is een van de sportverenigingen die helemaal rookvrij is. Het bord ‘Rookvrije generatie’ geeft dit aan. De ervaring bij sportverenigingen die hiermee al eerder begonnen zijn, is positief.
Verenigingen die meedoen krijgen een bidonvuller van de gemeente en het Akkoord van Albrandswaard.

Onder de aandacht

De gemeente hoopt door sport onder de aandacht te brengen zoveel mogelijk inwoners van alle leeftijden te stimuleren weer of meer in beweging te komen. Albrandswaard heeft veel verschillende sportaanbieders en mogelijkheden. Dankzij dit brede aanbod kan iedereen aan sport meedoen en dit beleven op zijn eigen niveau en tempo.

Aanbod

Ontdek hieronder wat Albrandswaard allemaal te bieden heeft op het gebied van sport.

  • Hardloop en wandelgroep De Tempelrunners
  • Stichting Poortugaalse IJsclub
  • Schaaksociëteit Albrandswaard