Hulp bij schulden

Heeft u schulden of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of maakt u de post niet meer open? Het kan iedereen overkomen, u hoeft zich niet te schamen. Wij helpen u graag. Onze schuldhulpverlening is gratis. De eerste stap zet u door u bij ons te melden. U komt in aanmerking voor schuldhulpverlening als u 18 jaar of ouder bent en in Albrandswaard woont.

Vroegsignalering

Het kan zijn dat u door ons team Vroegsignalering benaderd bent. Het is namelijk zo dat de gemeente een signaal krijgt wanneer inwoners moeite hebben om rekeningen te betalen voor een sociale huurwoning, een zorgverzekering of voor energie of water. Wij zijn verplicht om daar aandacht aan te geven. Wanneer u dat wilt, kunt u met ons in gesprek om te kijken wat we kunnen doen. Vul dan het formulier in of bel naar 010-506 11 11 en vraag naar het team Vroegsignalering.

  • Na uw aanmelding nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek.
  • In dat gesprek maken we samen een plan van aanpak. Hierin staat welke hulp u kan verwachten en welke afspraken wij met elkaar maken.
  • Het kan zijn dat u aan 1 of meerdere adviesgesprekken genoeg heeft.
  • Het kan zijn dat u wat meer hulp nodig heeft dan dat. In dat geval kunnen wij u begeleiden naar een regeling of een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Ook kunnen we dan kijken of we voor u budgetbeheer kunnen inzetten.

Dit zijn een paar voorbeelden. We bieden meer mogelijkheden aan. Dit bespreken we met u tijdens het eerste gesprek.

  • Krijgt u bericht dat uw woning wordt ontruimd of water en/of energie wordt afgesloten?
    Neem dan altijd contact op met uw leverancier. Leg uw situatie uit en vraag of u een betalingsregeling kunt krijgen.
  • Kijk ook of er in uw omgeving een familielid of vriend is die kan helpen door de schuld (of een deel ervan) te betalen.

Wil de leverancier de ontruiming toch door laten gaan?
Neem direct contact met ons op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via (010) 506 11 11.

Geldfit

Bent u benieuwd welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl.
De test is anoniem en geeft u een persoonlijk advies. U ziet direct welke organisaties u passende hulp kunnen bieden.

Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl.

Nibud

Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van Nibud maakt u een realistisch aflosplan.

Financieel maatje via Vraagwijzer

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van de administratie? Heeft u andere financiële problemen? Schuldhulpmaatjes helpen u verder, zonder te oordelen. Samen met het maatje gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Om in contact te komen met de schuldhulpmaatjes heeft u een verwijzing van de klantmanager schuldhulpverlening van de gemeente nodig. Ook kunt u contact opnemen met Vraagwijzer Albrandswaard.

Hulp bij administratie via Vraagwijzer

Heeft u moeite bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte of lukt het u niet om uw administratie op orde te houden? Vindt u het lastig om ingewikkelde brieven te lezen? Dan kunt u terecht bij Stichting Welzijn Albrandswaard.

Contact

Inloopspreekuur op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.00 uur.
Stationsstraat 10
3161 KP Rhoon
Telefoon: (010) 501 12 22 (maandag tot en met donderdag 9.00 – 15.00 uur en vrijdag 9.00 – 12.00 uur)
E-mail: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl
Website: welzijnalbrandswaard.nl

  • Krijgt u ineens te maken met grote uitgaven? En kunt u die niet betalen? Misschien zijn er minimaregelingen die u kunnen helpen.

Heeft u plotseling extra kosten die u niet kunt betalen, dan kunt u soms een vergoeding aanvragen. Die vergoeding heet bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand is alleen voor bijzondere kosten die echt nodig zijn.