Dienstverlening rond de feestdagen

13 december 2023, 11:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Tijdens de feestdagen zijn wij een paar dagen gesloten en wordt het afval op andere dagen opgehaald. Hieronder geven we aan wanneer we gesloten zijn, wanneer het afval wordt opgehaald en wanneer de prullenbakken worden afgesloten.

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december, op eerste en tweede kerstdag. Woensdag 27 december zijn wij weer bereikbaar.

Ook op maandag 1 januari, nieuwjaarsdag, zijn wij gesloten. U bent dan vanaf dinsdag 2 januari weer van harte welkom. Kijk voor onze openingstijden en het maken van een afspraak op de pagina ‘Contact‘.

Afval ophalen

Op de eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag worden de minicontainers niet geleegd. In plaats daarvan wordt het afval opgehaald op:

  • zaterdag 23 december, in plaats van maandag 25 december;
  • zaterdag 30 december, in plaats van dinsdag 26 december;
  • zaterdag 6 januari, in plaats van maandag 1 januari.

Op uw afvalkalender in de app BAR Afvalbeheer ziet u wanneer we uw minicontainer komen legen.

Afsluiting verzamelcontainers

De verzamelcontainers PMD+restafval, GFT en papier/karton sluiten op zondag 31 december en gaan op maandag 1 januari om 8.00 uur weer open.
De textielcontainers van Opnieuw&Co worden tussen woensdag 27 en vrijdag 29 december allemaal afgesloten en gaan op dinsdag 2 januari weer open.

Openingstijden afvalaanbiedstation

Het afvalaanbiedstation aan de Nijverheidsweg 3 in Rhoon is gesloten op maandag 25 december, dinsdag 26 december en maandag 1 januari. Ook is het afvalaanbiedstation gesloten op donderdag 21 december vanaf 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het ophalen van het afval ook op de website van BAR-Afvalbeheer

Afsluiting prullenbakken

Vanaf maandag 18 december start de gemeente met het sluiten van de prullenbakken in de buitengebieden. De prullenbakken in de wijken worden afgesloten vanaf woensdag 27 december. En op zaterdag 30 december vanaf 16.00 uur worden de prullenbakken bij de winkelcentra afgesloten. Vanaf 2 januari worden alle prullenbakken weer geopend.