Zomersluiting Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

18 juni 2024, 10:00

Zaterdag 29 juni is de laatste dag om de tentoonstelling “Dagelijkse kost” te bezoeken. In deze tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de voedselketen vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Er is een uitgebreide fotocollectie te zien, waarbij onder andere de bakker, de slager, de kruidenier, volkstuinen en transport aan de orde komen. Ook zijn er gebruiksvoorwerpen te zien, zoals een weckketel, weckflessen en een snijbonenmolen. Kortom, genoeg te zien.

Tentoonstelling Schutskooiwijk

In één van de volgende tentoonstellingen wil de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal aandacht besteden aan de Schutskooiwijk in Poortugaal. De Oudheidkamer zoekt foto’s en verhalen van de Kerkachterweg, Repelsraat, Vlasstraat en Schutskooistraat. Wie heeft hier gewoond en heeft foto’s en verhalen van zijn of haar jeugd? Neem contact op met de Oudheidkamer.

Gesloten in juli en augustus

In juli en augustus is de Oudheidkamer gesloten in verband met de zomervakantie. Deze periode benutten de medewerkers om een nieuwe tentoonstelling in te richten. In de nieuwe tentoonstelling ligt de focus op 40 jaar Albrandswaard. Aan de hand van luchtfoto’s worden belangrijke locaties en gebeurtenissen extra belicht. De openingsdatum van deze expositie wordt later bekend gemaakt.

De Oudheidkamer heeft nog enkele Plus albums (Albrandswaard door de jaren heen) met complete sets plaatjes. Deze zijn te koop voor 12,50 euro per stuk.

De Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal bevindt zich aan de Dorpsstraat 27 in Poortugaal. De toegang is gratis. Als u niet goed ter been bent, kunt u gebruik maken van een traplift.