Nieuws

 • Nederlands leren bij Albeda College

  (19-04-2018)

  Gemeente Albrandswaard helpt mensen met het leren van de Nederlandse taal. Vanaf juni starten bij het Albeda College cursussen voor anderstaligen. Bent u 18 jaar of ouder en woont u in Albrandswaard? Heeft u de Nederlandse nationaliteit of een bewijs dat u hier rechtmatig verblijft? En bent u niet meer inburgeringsplichtig? Dan kunt u zich voor een cursus aanmelden. Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar educatie@albeda.nl.

 • Nieuws over vorming coalitie

  (09-04-2018)

  Op woensdag 21 maart kon u stemmen voor de gemeenteraad. De stemmen zijn geteld en de uitslagen zijn bekend. Hier leest u het nieuws over de vorming van de nieuwe coalitie.

 • Openingstijden en afvalinzameling Koningsdag

  (05-04-2018)

  Op Koningsdag (vrijdag 27 april) zijn het gemeentehuis en het afvalscheidingstation gesloten.

  De minicontainers worden op Koningsdag niet geleegd. In Rhoon-Noord en Valckesteyn worden de grijze minicontainers op zaterdag 28 april geleegd.

 • Knippen of sproeien tegen buxusmot

  (28-03-2018)

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

Archief