Tour de France Femmes in Albrandswaard

(foto header: Charly Lopez/A.S.O.)

De derde editie van de Tour de France Femmes avec Zwift gaat dit jaar door Albrandswaard! Op dinsdag 13 augustus trekt de dameskaravaan, vanuit Dordrecht, door Albrandswaard en eindigt in Rotterdam. Een mooi moment om Albrandswaard als groene fietsgemeente op de kaart te zetten. Want het is verrassend mooi fietsen bij ons.

Wethouder Mario Bianchi: “De Tour de France Femmes biedt ons een kans om te laten zien dat Albrandswaard een mooie groene gemeente is met prachtige fietsroutes. Wie de gemeente in trekt, zal verrast worden door onze bijzondere fietsgemeente tussen stad en groen.”

Gezond opgroeien en ouder worden vinden we belangrijk in Albrandswaard. “Fietsen is een goede manier om vitaal te blijven. En door de grote hoeveelheid fietspaden, kan iedereen lekker op pad. We hopen dat de doorkomst van de vrouwen van de Tour de France Femmes mensen stimuleert om de fiets te pakken en onze groene gemeente te verkennen.”

Route

De rensters komen naar verwachting tussen 11.00 uur en 11.15 uur door Rhoon. Het parcours loopt via De Koedood, de Essendijk, de Oudeweg, de Rijsdijk, de Rivierweg via de Rhoonse Baan naar Rotterdam. De dames finishen bij de Boompjes.

Op de afbeelding hieronder is de route (onder voorbehoud) door Albrandswaard aangegeven.

Kaartje van route Tour de France Femmes. De verwachte doorkomst: 11:01 - 11:15 uur.

Activiteiten

In aanloop naar de Tour de France Femmes brengen we onze fietsgemeente extra onder de aandacht.

Op 9 en 10 april was de sportieve kick-off om de doorkomst te vieren. In sporthal Rhoon was er een speciaal programma voor leerlingen. En voor inwoners was er een gezellige avond.

Albrandswaardse leerlingen fietsten op 9 en 10 april in groepjes een virtueel parkoers over de Champs Elysees in Parijs. Tijdens de gymles was een Cycling Playground gebouwd: een attractief en eigentijds programma voor de leerlingen waarbij ze in drie onderdelen (Stations) kennismaken met de wielersport: Virtueel fietsen, GameTime, VR Experience.

Leerlingen op de fiets in sporthal Rhoon

Op dinsdagavond 9 april beleefden jong en oud een sportieve en gezellige avond in sporthal Rhoon, die helemaal in het teken stond van de Tour de France Femmes. Ongeveer 150 mensen waren naar de sporthal gekomen om virtueel de eindsprint van de Tour op de Champs-Élysées te fietsen, te gamen en te genieten van de aanwezigheid van tourwinnaressen Leontien van Moorsel en Astrid Schop. Op 13 augustus rijdt de Tour door Albrandswaard.

Ontdek Albrandswaard op de fiets! Onze gemeente is een bijzondere fietsgemeente tussen stad en groen. Laat u verrassen door de vergezichten, waterrijke natuurgebieden en gezellige dorpskernen:

  • Ga op klein of groot avontuur met de fietsroute van de Buijtenland van Rhoon: de Buijtenroute.
  • Doe een rondje Albrandswaard met Route.nl.
  • Zoek inspiratie voor een tochtje op Komoot.

Albrandswaard heeft een boeiende geschiedenis en veel daarvan is nog bewaard. Het Kasteel van Rhoon is daarvan een mooi voorbeeld. Het stamt uit 1598, maar haar geschiedenis gaat veel verder terug. Heer Biggo van Duiveland is verbonden aan grote delen van deze geschiedenis en komt u op de routes vaak tegen. U kunt ze wandelen én fietsen:

  • Fiets of wandel de historische route Blik op Albrandswaard.
  • Volg de Bevrijdingsroute en leer meer over Albrandswaard in de Tweede Wereldoorlog.
  • Kom langs historisch opmerkelijke plekken in Poortugaal, Rhoon, Portland en Carnisse met de Rolf Route.

Meer informatie

Voor vragen over de Tour de France Femmes in Albrandswaard kunt u een e-mail sturen naar tourdefemmes2024@albrandswaard.nl.