Snelfietsroute F15 IJsselmonde

Sinds 2022 kunt u fietsen over de nieuwe snelfietsroute F15 tussen Ridderkerk en IJsselmonde. Met deze snelfietsroute wordt het aantrekkelijker om de fiets te pakken, bijvoorbeeld naar uw werk. Want waarom zou u in de file gaan staan op de drukke A15, als u vlot en veilig op de fiets kunt gaan?

Wij willen graag dat iedereen snel, veilig en makkelijk van A naar B kan fietsen. Dat doen we door bestaande fietspaden goed te onderhouden, waar nodig te verbeteren en door nieuwe fietspaden aan te leggen. Door betere fietsverbindingen pakken mensen sneller de fiets dan de auto. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de bereikbaarheid van de provincie Zuid-Holland.

Snelfietsroutes zijn brede fietspaden die zorgen voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties. De fietser heeft zoveel mogelijk voorrang, de fietspaden hebben vooral flauwe bochten, goede verlichting en een goede aansluiting met OV-punten. Vlot en veilig dus, en daarmee een goed alternatief voor de auto.

De gemeenten Ridderkerk, Albrandswaard, Albrandswaard en Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en de Fietsersbond hebben samengewerkt aan de voorbereidingen en het aanleggen van de snelfietsroute. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en het ministerie hebben via een subsidie bijgedragen. De provincie zorgde dat de werkzaamheden goed op elkaar waren afgestemd. Kijk voor meer informatie over de route op de website van provincie Zuid-Holland.