Bijstand, vakantie melden

Hebt u een bijstandsuitkering van de gemeente Albrandswaard? Dan mag u 4 weken (28 dagen) per jaar met vakantie. Gaat u naar het buitenland om een andere reden dan vakantie? Dan telt die periode ook mee voor het aantal dagen dat u weg mag. U geeft een vakantie in Nederland of het buitenland vooraf aan ons door.

Deze regels gelden voor u:

  • U mag in totaal 28 dagen per jaar (inclusief weekenden) op vakantie of naar het buitenland voor een ander soort bezoek, met behoud van uw bijstandsuitkering.
  • U geeft de periode dat u weg bent als het mogelijk is op zijn laatst 4 weken voor uw vertrek aan ons door.
  • U hoeft uw (vakantie)dagen niet in 1 keer op te nemen. U mag geen dagen meenemen naar een volgend jaar.
  • U moet een vertrek naar het buitenland altijd melden. Ook als het door persoonlijke omstandigheden komt, zoals een begrafenis of familiebezoek.
  • Uw vakantie mag uw traject naar werk niet in de weg staan. Overleg altijd eerst met uw klantmanager.
  • U moet het melden als één van de gezinsleden thuis blijft.
  • Wordt u ziek in het buitenland? Of is er een andere reden waardoor u niet op tijd terug komt? Dan stopt uw recht op de bijstandsuitkering.

Een vakantie moet u aanvragen, minimaal 4 weken voor vertrek. Ook vakanties binnen Nederland moet u aanvragen. Vraag de vakantie van te voren bij ons aan via bovenstaande knop. U heeft DigiD nodig.

Wilt u uw vakantie(s) liever via een papieren formulier doorgeven? Vraag het dan telefonisch bij ons op. Bel op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via 010 506 11 11.

Als u terug bent van vakantie, moet u dit ook melden. Stuur een e-mail naar uitkeringsadministratie@debedrijfsvoeringspartner.nl. Voeg in de bijlage van de e-mail bewijsstukken toe. Denk aan vliegtickets, visum of stempels in het paspoort.