Gratis openbaar vervoer voor ouderen

Bent u inwoner van Albrandswaard, 60 jaar en heeft u een laag inkomen? Dan mag u gebruik maken van gratis reizen met RET.

Om in aanmerking te komen voor het gratis openbaar vervoer moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • u staat ingeschreven in Albrandswaard;
  • u bent 60 jaar of ouder;
  • uw totale inkomen is niet hoger dan de inkomensgrens

Op doordeweekse dagen kunt u vanaf 9.00 uur gratis reizen via de RET met bus, tram en metro in de regio Rotterdam. In het weekend en op feestdagen kan dit de hele dag.

U reist gratis op vrijwel alle RET-lijnen, behalve:

  • De BOB-bus (nachtbus);
  • De Fast Ferry (Hoek van Holland);
  • Het Randstad Railtraject (Berkel Westpolder t/m Den Haag Centraal).

Aanvragen gratis reizen

U kunt vanaf twee maanden voor het bereiken van de 60 jarige leeftijd een aanvraag indienen.

  • Vul het formulier Aanvragen gratis reizen in. U logt in met uw DigiD.
  • Let op! U heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig waar het speciale abonnement op kan worden gezet. U kunt een persoonlijke OV-chipkaart kopen via de website van OV-chipkaart.
  • Als de aanvraag wordt toegekend ontvangt u een brief en een ophaalbericht. Ga met het ophaalbericht en uw persoonlijke OV-chipkaart naar een RET-Servicepunt. De medewerker van de RET helpt u het speciale abonnement op uw OV-chipkaart te zetten.

Locaties RET servicepunten

De RET Servicepunten zijn gevestigd in station Rotterdam Centraal, metrostation Beurs, metrostation Zuidplein en metrostation Spijkenisse Centrum. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van de RET.

Vernieuwen OV-chipkaart

Een OV-chipkaart is 5 jaar geldig. Een persoonlijke OV-chipkaart kunt u vernieuwen via de website van OV-chipkaart. U ontvangt dan een nieuwe kaart waar uw abonnementen en producten weer op staan. U hoeft niet opnieuw een aanvraag in te dienen bij de gemeente. Het product gratis reizen wordt dan automatisch op uw nieuwe kaart geladen.

Wilt u weten waar u een OV-chipkaart kunt aanvragen, hoe u de kaart kunt verlengen of heeft u een andere vraag over de OV-chipkaart of vrij reizen? Kijk dan op de website van de RET. U kunt ook contact opnemen met het RET Klantenservice, telefoonnummer (0900) 500 60 10. De RET is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.