Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u iets verloren? Kijk eerst op de lijst gevonden voorwerpen. Ziet u uw verloren voorwerp ertussen staan? Dan kunt u het terugvragen. We kunnen u extra vragen stellen om zeker te weten dat het voorwerp van u is.

Heeft u iets gevonden? Breng het voorwerp naar ons of registreer het bij ons en bewaar het thuis.

Langere wachttijden

Tot eind september wordt er in heel Nederland piekdrukte verwacht bij het aanvragen van nieuwe reisdocumenten. Daardoor is het momenteel drukker dan u van ons gewend bent bij het maken van een afspraak voor reisdocumenten, rijbewijs en overige diensten. We doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Komt u toch in de problemen met het verlopen van uw documenten? Neem dan contact met ons op via tel: 010 506 11 11 en we kijken naar een oplossing.

Vul uw gegevens in en maak een afspraak.

Afspraak maken

Kijk op de website Verloren of gevonden of uw voorwerp is gevonden. Zo niet, dan kunt u uw verloren voorwerp aanmelden.

Breng het voorwerp naar ons toe of registreer het bij ons en bewaar het thuis. Als u het voorwerp naar ons brengt:

  • Maak een afspraak.
  • Breng het gevonden voorwerp langs.

Het voorwerp registreren en thuis bewaren:

  • Is het voorwerp minder waard dan € 450,00? Dan bewaren we het 3 maanden.
  • Is het voorwerp meer waard dan € 450,00? Dan bewaren we het 1 jaar.

Komt de eigenaar het niet ophalen? Dan bent u na die tijd de nieuwe eigenaar van het voorwerp. We laten het u weten als dit het geval is. U kunt het voorwerp dan tot 1 maand later ophalen.

Kentekenplaat verloren

Als u een kentekenplaat kwijt bent of als deze gestolen is, moet u 2 nieuwe kopen. Ook als er maar 1 kentekenplaat van uw auto weg is. U koopt nieuwe kentekenplaten bij de RDW.

Kentekenplaten en kentekenbewijs kwijt

Bent u naast uw kentekenplaten ook uw kentekenbewijs (voertuigbewijs deel IA of kentekencard) kwijt? Dan moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Hiermee kunt u dan nieuwe kentekenplaten kopen.

Tijdelijk met witte kentekenplaten rijden

Wilt u rijden met (witte) kentekenplaten? Doe dan aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u witte kentekenplaten kopen. Zodra u de nieuwe kentekencard heeft, kunt u nieuwe kentekenplaten kopen.

Kentekenplaat gevonden

Lever een gevonden kentekenplaat in bij ons of de RDW. Hiermee voorkomt u misbruik.

Als uw huisdier vermist is of u heeft een huisdier gevonden, registreert u dit bij Stichting Amivedi. U kunt hier ook vermiste en/of gevonden dieren zoeken.

Doe altijd aangifte van een gestolen voorwerp bij de politie.