College trapt Opschoondag af

14 maart 2023, 17:22
Het college van burgemeester en wethouders trapte de Landelijke Opschoondag af

De burgemeester en wethouders van de gemeente Albrandswaard gaven dinsdag 14 maart de aftrap voor de Landelijke Opschoondag. Samen met ambtenaren maakten zij het gebied rondom het Huis van Albrandswaard vrij van zwerfvuil.

Opschoondagen

De Landelijke Opschoondagen, die op 17 en 18 maart 2023 van start gaan, zijn er om te laten zien dat afval níet op straat thuishoort en dat iedere actie om dit tegen te gaan telt. Het zijn de dagen waarop mensen extra worden aangespoord om samen de straten, parken en sloten in de buurt weer vrij te maken van afval.

Initiatieven

Bij de gemeente kwamen de afgelopen weken – na een oproep – aanmeldingen van initiatieven binnen. Iedereen die dat heeft gedaan, is of wordt voorzien van handige materialen zoals grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Ook worden er op aanvraag viooltjes geleverd.

Hulp nodig van iedereen

Wethouder Richard Polder: ,,De gemeente Albrandswaard verzorgt de openbare ruimte, maar wij kunnen het niet alleen. Om onze straten en buurten schoon te houden hebben we hulp nodig van iedereen. Want een veilige, schone en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal. Zo dragen we met z’n allen bij aan een schone leefomgeving waar we trots op kunnen zijn.“