Albrandswaard zet zich in voor groenere gemeente met NK Tegelwippen

23 maart 2023, 14:14
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober doet de gemeente Albrandswaard mee aan het NK Tegelwippen. Wij gaan de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Omgaan met het veranderende klimaat

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen.

Waarom NK Tegelwippen?

Eén manier om dit soort problemen op te lossen, is door het verwijderen van overbodige tegels. Door het verwijderen van tegels uit onze tuinen en ze te vervangen door planten en bloemen, kunnen we samen zorgen voor meer biodiversiteit en een betere waterafvoer. Ook ervaart u meer verkoeling wanneer er meer groen in uw tuin te vinden is.

Doet u mee?

Hebben we u enthousiast gemaakt? Ga naar de pagina van NK Tegelwippen voor meer informatie over het event. Op de website vindt u onder andere de spelregels, waar u uw gewipte tegels registreert en nog veel meer.