Renovatie Haringvlietbrug

8 weken afgesloten voor renovatie van vrijdag 9 juni tot vrijdag 4 augustus 2023

Rijkswaterstaat renoveert de Haringvlietbrug. De brug is van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De brugklep en het bewegingswerk worden vervangen. De extra reistijd op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan een uur.

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug wordt auto-, motor en vrachtverkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 (Moerdijkbrug) en via de N59 en de N57 (Haringvlietdam). In de Hoekse Waard wordt verkeer omgeleid via de N217 en de Kiltunnel, deze tunnel is tijdens de afsluiting tolvrij.

Afsluitingen Heinenoordtunnel

Aansluitend op de afsluiting van de Haringvlietbrug is van zaterdag 5 tot maandag 7 augustus de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom afgesloten en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september in beide richtingen. De brug en de tunnel zijn dus niet gelijktijdig afgesloten.

Pont voor fietsers, voetgangers en landbouwverkeer

Voor fietsers, brommers, scooters en voetgangers en voor landbouwvoertuigen die van de parallelbaan van de brug gebruik maken, vaart een gratis pont. Aan de noordzijde vertrekken de ponten vanaf het strand bij Numansdorp, aan de zuidkant vanaf recreatieterrein Hellegatsplein/trailerhelling De Banaan. De pont voor fietsers- en voetgangers vaart van maandag tot en met zaterdag tussen 6.00 uur en 19.45 uur en op zondag tussen 11.00 en 19.45 uur elk half uur. Landbouwverkeer kan van maandag tot en met zaterdag ook tussen 6.00 en 19.45 uur elk half uur van de pont gebruik maken en op zondagen tussen 07.00 en 12.45 uur.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug worden buslijnen van Connexxion en Arriva die normaal over de brug gaan, aangepast. Extra reiskosten worden gecompenseerd. Reizigers kunnen hiervoor contact opnemen met de betreffende vervoerders. Voor reizigers tussen Zeeland/West-Brabant en Rotterdam is de trein een alternatief voor de auto. De capaciteit van Intercity’s tussen West-Brabant en Rotterdam wordt daarom vergroot. Tussen Drechtsteden en Rotterdam kunnen reizigers met korting gebruik maken van de Waterbus. Meer informatie over deze actie is te vinden via www.ways2go.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Haringvlietbrug is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daar vindt u ook informatie over de maatregelen die Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te vermijden en zo de hinder voor uzelf én anderen te beperken.

U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Kijk voor de routeinformatie op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl