Het verbeteren van uw cv-installatie (voor VvE’s)

In maar liefst 85% van de Nederlandse woningen is heel eenvoudig minimaal 15% energie te besparen. Dit kan door het verbeteren van de warm-waterbalans in de cv-installatie. Dit heet waterzijdig inregelen. Wanneer u van het aardgas afgaat of de cv-ketel vervangt, is het waterzijdig inregelen van de cv-installatie zelfs wettelijk verplicht sinds 2020.

Nooit meer tikkende buizen

Wanneer een cv-installatie niet waterzijdig is ingeregeld, gaat er veel energie verloren. Dit komt omdat het warme water niet gelijkmatig wordt verdeeld. Waterzijdig inregelen betekent een meer gelijkmatige spreiding van warmte in de kamer. Ook heeft u dan geen tikkende buizen meer. Het is een relatief makkelijk uit te voeren maatregel door een professional die zich binnen 4 jaar terugverdient. Als uw VvE-gebouw (te) kostbaar is om te isoleren, is dit een mooi alternatief en als oplossing een stuk goedkoper.

Gratis inspectie en advies

De gemeente Albrandswaard wil inwoners graag helpen met energiebesparing. Op deze manier brengen we samen de CO2-uitstoot omlaag. Dit is het doel van het nationaal Klimaatakkoord. Zo biedt de gemeente Vereniging van Eigenaren (VvE’s) een gratis inspectie en advies aan, ter waarde van €1500,-. Hiervoor werkt de gemeente samen met Eagle Energy. De adviseurs van Eagle Energy komen langs om onder andere de stookruimte, stookinstallatie en het leidingwerk op te nemen. Ze kijken of er verbeterpunten zijn. Daarna volgt er advies. Op basis van het advies krijgt u inzicht in de te nemen verduurzamingsmaatregelen. Ook weet u dan hoe u uw cv-installatie waterzijdig in moet regelen. U weet daarbij ook wat u bespaart aan geld en energie.

Voorwaarden

U kunt uw VvE-complex aanmelden voor gratis advies. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Heeft uw VvE-complex een collectieve cv-installatie? Dan moeten er onder de VvE minimaal 10 woningen vallen.
  • Als Vereniging van Eigenaren (VvE) krijgt u het verzoek om informatie te geven, zodat Eagle Energy een goed afgestemd advies kan geven. Eagle Energy vraagt om specifieke informatie die nodig is om een gedetailleerd advies te geven. Als deze informatie niet gegeven kan worden, komt de VvE nog steeds in aanmerking voor advies, maar zal het advies minder gedetailleerd zijn.
    1. De jaarafrekening met gasverbruik en -kosten van de afgelopen 3 jaren.
    2. Een foto van de gasmeter.
    3. Aanwezige installatietekening(en), plattegrond(en) en bouwtekening(en).

Aanmelden

Aanmelden kan door Eagle Energy een mail te sturen. Vermeld graag hierbij uw naam, contactgegevens en het adres van het VvE-complex. Mailen kan naar info@eagle-energy.eu. Bellen kan naar +31 (0)85 01 60 617