Hulp bij invullen formulieren

Heeft u moeite met het invullen van formulieren of heeft u geen idee waar u mogelijk recht op heeft en wat u aan kunt vragen? Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak (digitaal) een aanvraagformulier invullen. Dat is soms een hele klus, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Ook het lezen van formele brieven is voor velen ingewikkeld.  Op dit soort momenten kunt u naar Vraagwijzer.

De consulenten bij Vraagwijzer kunnen u helpen bij het invullen van formulieren of het lezen van brieven. Advies en ondersteuning van de Vraagwijzer is gratis en het verplicht tot niets. De mensen die helpen, gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

Spreekuur

Kom langs tijdens een inloopspreekuur van Vraagwijzer. U heeft geen afspraak nodig. Als Vraagwijzer u niet direct kan helpen wordt er een afspraak gemaakt voor een later moment.

Maandag tot en met vrijdag

  • Tijd: tussen 09.00 en 12.00 uur
  • Adres: Stationsstraat 10, 3161 KP Rhoon

Contact

Vraagwijzer is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag 09.00 tot 15.00 uur, vrijdag 09.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer (010) 501 12 22 of stuur een e-mail naar vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl.

Meenemen

Let op! Voor aanvragen heeft u vaak bewijsstukken nodig, zoals bijvoorbeeld een identiteitsbewijs, DigiD of zorgpas. Wat u nodig heeft, staat meestal op de website bij het product dat u wilt aanvragen. Zorg dat u die spullen en/of gegevens meeneemt als u een afspraak heeft.

Bibliotheek AanZet heeft een gratis informatiepunt waarbij ze u helpen met het online regelen en invullen van online formulieren van de overheid met uw DigiD. U kunt binnenlopen tijdens onderstaande spreekuren. Aanmelden is niet nodig.

Spreekuren

  • Woensdag (oneven weken): 14.00 – 16.00 uur, Bibliotheek Portland, Hof van Portland 41;
  • Woensdag (even weken): 14.00 – 16.00 uur, Bibliotheek Poortugaal, Dorpsstraat 34.