Zwembad Albrandswaard minstens open tot 2037

9 februari 2024, 11:59

Zwembad Albrandswaard kan nog tot zeker 2037 openblijven. De gemeenteraad ging maandag 5 februari akkoord met het Meerjaren Onderhouds Plan zwembad Albrandswaard. Hierin staat hoeveel geld jaarlijks nodig is voor onderhoud en installaties om zeker te weten dat het zwembad niet dicht hoeft.

Het zwembad is twee jaar geleden al duurzaam gerenoveerd. Met dit besluit is er extra geld beschikbaar gesteld voor onderhoud en installaties. Met de uitvoering van het Meerjaren Onderhouds Plan zorgen we ervoor dat er geen achterstallig onderhoud meer ontstaat en dat de veiligheid ook in de toekomst is gegarandeerd.

Personeel

Het beheer en de exploitatie staan sinds begin 2023 onder druk door het vertrek van personeel van zwembad Albrandswaard. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het toekomstige beheer en de exploitatie uit handen te geven. Bij de keuze van deze nieuwe, externe partij, wordt de aandacht voor doelgroepen, zoals ouderen, en leszwemmen meegewogen.

Wethouder Mario Bianchi is blij met deze ontwikkelingen. “Het zwembad vervult een belangrijke sportieve en sociale functie binnen Albrandswaard. We hebben verschillende doelgroepen en wij hopen met een professionele aanpak van het toekomstig beheer dat het zwembad nog meer en beter benut zal gaan worden.”