Vier nieuwe Nederlanders na naturalisatieceremonie

17 januari 2024, 14:23
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op woensdag 17 januari kregen vier inwoners van Albrandswaard het Nederlanderschap tijdens de naturalisatieceremonie in het gemeentehuis.

De naturalisatieceremonie vindt enkele malen per jaar plaats in het gemeentehuis. Het is een plechtige bijeenkomst, want de nieuwe Nederlanders leggen tegenover burgemeester Jolanda de Witte de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. Het is het laatste onderdeel van een lange procedure om de Nederlandse nationaliteit te krijgen.

In een korte toespraak ging burgemeester De Witte in op de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Door hun naturalisatie laten de ‘nieuwe Nederlanders’ zien dat zij verbonden zijn met de Nederlandse maatschappij, en de rechten en plichten die daar bij horen.

De ceremonie werd afgesloten met de uitreiking van een document waarop staat dat de betrokkene het Nederlanderschap heeft verkregen. De burgemeester reikte dat deze keer uit aan vier nieuwe Nederlanders, afkomstig uit Peru en Kenia.