Veteranendag 2024 in Albrandswaard

24 juni 2024, 10:01
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op zaterdag 22 juni was de derde Albrandswaardse Veteranendag in het Huis van Albrandswaard. Op deze dag werden alle Albrandswaardse veteranen geëerd die zich hebben ingezet voor vrede, gerechtigheid en vrijheid. De landelijke Veteranendag vindt dit jaar plaats op 29 juni.

Vele veteranen waren aanwezig bij de Veteranendag in Albrandswaard. Het was een mooie dag waarbij verhalen en ervaringen werden gedeeld. De datum voor volgend jaar is al gepland, namelijk 21 juni 2025, een week voor de landelijke veteranendag.

Ook zijn de veteranen voornemens meerdere bijeenkomsten of activiteiten te organiseren zoals een muziekavond met de militaire kapel.

Uitreiking Albrandswaardse coin

Dit jaar is de Albrandswaardse ‘coin’ of ‘uitdagingsmunt’ geïntroduceerd. Dit is een kleine munt met het logo van de gemeente erop. Op initiatief van een van de veteranen is deze coin gemaakt, om de traditie van de lokale Albrandswaardse veteranendag te onderstrepen. Traditioneel kunnen coins worden uitgereikt om het lidmaatschap te bewijzen wanneer daarom wordt gevraagd. Heeft u als veteraan uw coin niet bij zich en kunt u deze niet laten zien, dan moet u een rondje geven. Coins kunnen ook worden uitgewisseld als erkenning voor bezoeken aan andere eenheden/organisaties en worden veelal ook toegekend aan personen die iets voor de betreffende organisatie/eenheid hebben betekend.

Burgemeester Jolanda de Witte reikte de eerste coin uit aan Debby van Exter.