Vervolg actie gratis afhalen keyless entry hoesje voor autosleutel

12 oktober 2023, 13:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Vanaf vrijdag 13 oktober zijn weer keyless entry hoesjes gratis af te halen bij de balie van het Huis van Albrandswaard. Bij de vorige actie dit voorjaar was er zoveel vraag naar de hoesjes dat deze binnen een week op waren. Daarom heeft de gemeente een nieuwe voorraad hoesjes besteld die vanaf deze week, de week van de veiligheid, weer gratis af te halen zijn.

Makkelijk doelwit

Steeds meer mensen hebben een auto met keyless entry, waarbij je je auto ontgrendelt zonder sleutel. Binnen het bereik van de auto wordt de sleutel door de auto gedetecteerd en gaat hij automatisch van het slot af. Heel handig natuurlijk, maar helaas ook een makkelijk doelwit voor autodiefstal. Criminelen kunnen het signaal binnen zes meter afstand onderscheppen. Gebruik daarom een keyless entry hoesje ter bescherming. Hier komt geen signaal doorheen. De auto is pas zonder sleutel te openen op het moment dat u deze uit het hoesje haalt.

Hoesje ophalen

Inwoners van de gemeente Albrandswaard kunnen gratis een keyless entry hoesje ophalen in het Huis van Albrandswaard, Stationsstraat 4 in Rhoon. Ophalen kan vanaf 13 oktober. Maximaal 1 hoesje per persoon en op=op.