Tijdelijk Noodfonds Energie

26 januari 2024, 10:24
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het is nu mogelijk om een aanvraag te doen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Inwoners met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen in aanmerking komen voor het Noodfonds. Dit fonds vergoedt een deel van de energiekosten. Op de website van het Noodfonds kunnen inwoners een check doen om te kijken of zij in aanmerking komen: Tijdelijk Noodfonds Energie. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024.

Criteria:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3.200 (alleenstaand) en € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen: Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.