Stukje polder in ere hersteld

13 maart 2024, 13:42
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Een klein stukje van Polder Albrandswaard is in oude glorie hersteld. Het gaat om het stukje land tussen de Waalstraat en Zantelweg. Met natuurvriendelijke oevers en beplanting is het gemaakt zoals het er vroeger zo’n beetje uit moet hebben gezien. Wethouder Richard Polder onthulde het informatiebord met de geschiedenis woensdag 13 maart bij de Waalstraat in Rhoon.

Geschiedenis

Polder Albrandswaard was vroeger een kleiplaat in de Maasdelta. Deze werd ingedikt en daarvoor kwam een wetering te liggen. De herinrichting bij de Waalstraat is het laagste stukje van Polder Albrandswaard. In de volksmond werd dit stukje de ‘Vishoek’ genoemd. Tuinder Vrijhof, die hier nog vlakbij woont, vond hier vroeger ook kleipijpjes. Deze werden destijds door vissers gebruikt om te roken.

Burgerinitiatief

Het is dankzij meneer Dijke dat het voorheen braakliggende terrein is opgeknapt. Deze bewoner van de Waalstraat klopte aan bij wijkregie van de gemeente Albrandswaard met de vraag of er wat aan het stuk land kon worden gedaan. “Een mooi burgerinitiatief waar we graag mee aan de slag gingen”, aldus wethouder Richard Polder. De geschiedenis werd erbij gehaald en zo wil het dat er nu natuurvriendelijke oevers zijn gemaakt en struiken aangeplant. Ook is er een bankje om te genieten in de natuur. Polder: “Het is altijd mooi als we weer een mooi stukje natuur neerzetten, maar nog mooier als we een stukje van onze rijke geschiedenis erin meenemen.”