Nieuw leerwerkbedrijf opent haar deuren

27 oktober 2023, 09:46
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op donderdag 26 oktober is het nieuwe leerwerkbedrijf voor jongeren, Jong Vermogen, geopend in aanwezigheid van de drie wethouders uit de betrokken gemeenten: Mario Bianchi (Albrandswaard), Edward Piena (Ridderkerk) en Miranda de Hoop (Barendrecht). Jong Vermogen is opgezet door deze gemeenten om jongeren een goede start op de arbeidsmarkt te geven. De afgelopen maanden is door de Stichting Jong Vermogen aan de locatie de Kolenbranderstraat 14 in Ridderkerk veel werk verzet.

Wethouder Mario Bianchi: “Jongeren kunnen vaak meer dan ze denken en kunnen veel leren. Het mooie van Jong Vermogen is de combinatie van leren en werken. Je kunt meteen laten zien waar je goed in bent én je kunt van alles bijleren. Werkgevers krijgen met deze jongeren werknemers die zeer gemotiveerd zijn en die bereid zijn om te leren. We doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen hier iets bij wint.”

De drie gemeenten hadden al langer de wens om een leerwerkbedrijf op te richten, speciaal voor jongeren. Om de wens in daden om te zetten werd de Stichting Jong Vermogen opgericht. Directeur bestuurder Ingrid van Sluijsdam: “Jongeren kunnen bij Jong Vermogen in een veilige omgeving op eigen tempo leren werken en in de praktijk hun talenten ontdekken en benutten.”

Voor meer informatie zie www.jongvermogen.nl.