Niet werkende autosleutelhoesjes in omloop

22 november 2023, 15:42
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In Albrandswaard worden niet werkende sleutelhoesjes verspreid. Bezitters van auto’s met ‘keyless entry’ die deze hoesjes gebruiken lopen het risico dat hun voertuig alsnog wordt gestolen.

De ‘valse’ hoesjes schermen het signaal van de autosleutel niet af. Daardoor kunnen autodieven met het opgepikte signaal er toch nog met de auto vandoor gaan.

De neppe hoesjes zien er bijna hetzelfde uit als de hoesjes die de gemeente weggeeft en zijn moeilijk van de echte hoesjes te onderscheiden.

Wie er achter het verspreiden van deze sleutelhoesjes zit, is niet bekend. Buurtpreventie heeft al diverse hoesjes gesignaleerd en daarvan melding gemaakt bij de politie en de gemeente.

Bescherming tegen autodiefstal

Het gebruik van afschermende hoesjes voor de sleutel van keyless entry-auto’s helpt bij het terugdringen van autodiefstal. Bij de receptie in het gemeentehuis aan de Stationsstraat 4 in Rhoon zijn betrouwbare hoesjes gratis verkrijgbaar. De gemeente adviseert in alle gevallen het hoesje te testen voor gebruik.

Als u thuis bent, leg de autosleutels dan nooit te dicht bij een deur of bij het raam, zeker niet aan de straatzijde. Houd daarbij een afstand van zes meter aan. Wie geen speciaal sleutelhoesje heeft, kan de autosleutel thuis ook bewaren in een koektrommel of andere metalen doos. Het metaal rondom de sleutel zorgt ervoor dat het signaal niet door autodieven kan worden opgepikt.