Lees meer over vervroegde Tweede Kamerverkiezing

24 augustus 2023, 17:05

De vervroegde Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 22 november 2023. Dat heeft het kabinet bekend gemaakt.

Partijen die willen deelnemen aan deze verkiezing kunnen tot uiterlijk 28 augustus 2023 hun partijnaam registreren bij de Kiesraad. Op 9 oktober 2023 is de dag van kandidaatstelling. Partijen die willen deelnemen aan de verkiezing leveren op die dag hun kandidatenlijsten in bij de Kiesraad.

Waarom stemmen?

Door bij de Tweede Kamerverkiezingen te gaan stemmen, bepaalt u de samenstelling van de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal. Wanneer u stemt op een politieke partij geeft u die partij de kans om de komende 4 jaar ook namens u beslissingen te nemen. Het is daarom belangrijk om op een politieke partij te stemmen die past bij uw overtuigingen.

Waar kan ik stemmen?

U kunt stemmen op verschillende locaties binnen onze gemeente. Zodra de locaties bekend zijn, plaatsen wij ze op de website en waarismijnstemlokaal.nl.

Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezing Tweede Kamer

Bent u op woensdag 22 november 2023 tijdens de verkiezing van de Tweede Kamer in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief, hier leest u hoe op de pagina van de overheid.