Koninklijke onderscheiding voor mevrouw De Wolf

22 december 2023, 11:42
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Mevrouw J.M. de Wolf – de Wit (1951) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Poortugaalse kreeg de onderscheiding opgespeld in Rotterdam op woensdag 20 december vanwege haar jarenlange steun aan en zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Loco-burgemeester van Rotterdam, Faouzi Achbar, verraste mevrouw De Wolf tijdens het 25-jarig jubileumfeest van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Rotterdam, waar mevrouw al jarenlang actief is.

Actief

Mevrouw is naast vrijwilliger terminale zorg ook actief binnen de organisatie van de stichting zelf. Zo hielp zij met het verkrijgen van het keurmerk ‘Goed geregeld’ van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en zit zij in de sollicitatiecommissie voor nieuwe coördinatoren.

“U verzorgt én ontzorgt”, sprak Achbar. “Niet alleen degene die terminaal is, maar ook de directe familie, de mantelzorgers. Zij ervaren uw aanwezigheid als grote steun. Soms heel praktisch, doordat u oplet terwijl zij bijslapen. Maar ook doordat zij zien hoe hun geliefde uw aanwezigheid waardeert. Hoe u die laatste periode verlicht.”