Jaarwisseling in Albrandswaard

2 januari 2024, 17:02

De afgelopen jaarwisseling in Albrandswaard was het onrustig rond de Sleedoorn, basisschool de Parel, en in Portland. Er was sprake van (vuurwerk)overlast en vernielingen door groepen jongeren. De ME is twee keer ingezet bij de Sleedoorn, evenals de politiehelikopter.

In totaal zijn vijftien aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen (12) waren in Portland mede als gevolg van het samenscholingsverbod dat daar geldt.

Burgemeester Jolanda de Witte is bij de school langs geweest en heeft gesproken met enkele omwonenden. Jolanda de Witte: “Ik vind het onacceptabel wat hier gebeurd is. Het is te triest voor woorden dat tijdens de jaarwisseling, dat een feest zou moeten zijn voor iedereen, dit soort vandalisme plaatsvindt met grote impact op omwonenden en de school. Politie, boa’s en de op straat ingezette beveiligers voelden zich niet veilig en werden bekogeld met vuurwerk. De politie brengt in kaart waar de vandalen vandaan komen. Ik wacht deze uitkomsten af. Ook maken we de komende dagen de balans van de schade op. Deze overlast valt op geen enkele manier goed te praten.”