Goedbezochte Vrijheidsmaaltijden in Poortugaal en Rhoon

6 mei 2024, 16:23
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op maandag 6 mei organiseerde de gemeente Albrandswaard voor de tweede keer twee vrijheidsmaaltijden. In totaal namen ruim 50 inwoners deel aan de maaltijd, verdeeld over De Brinkhoeve in Poortugaal en het Huis van Albrandswaard in Rhoon.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is initiatiefnemer van de vrijheidsmaaltijden, die in heel het land worden gehouden. De vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de deelnemers met elkaar over vrijheid en onvrijheid kunnen spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat. Iedereen is welkom en kon zich aanmelden om deel te nemen.

Burgemeester Jolanda de Witte: “Tijdens Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag staan we stil bij vrede en vrijheid. Het is nu 79 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Vrijheid en vrede zijn niet vanzelfsprekend. Vrijheid kan bestaan in een samenleving waar verdraagzaamheid heerst en waar mensen kunnen leven zonder angst voor veroordeling door anderen en zonder te oordelen over anderen. Tijdens de vrijheidsmaaltijd dit jaar heeft dat geleid tot mooie gesprekken.”

In de Brinkhoeve en het Huis van Albrandswaard werd tijdens de lunch de speciale Vrijheidssoep geserveerd, dat is dit jaar een gevulde tomatensoep volgens recept van chef Nick Toet. Hij is bekend van EtenMetNick en het televisieprogramma Taarten van Babel en heeft dit jaar op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei het recept voor de soep bedacht. Het recept is terug te vinden op de website: www.vrijheidsmaaltijd.nl.