Fietsverlichtingsactie in Albrandswaard

19 januari 2024, 10:09
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Zet uw licht aan! In het donker bent u kwetsbaar zonder verlichting. De politie en gemeente hielden donderdag 18 januari in alle vroegte een fietsverlichtingscontrole. Burgemeester Jolanda de Witte: “Een goede verlichting draagt bij aan een veilige deelname aan het verkeer. Op de fiets zijn we erg kwetsbaar. We willen dit met deze actie onder de aandacht te brengen.”

Politie, BOA’s en medewerkers van Team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente stonden om half acht ’s morgens klaar. Met iedereen die zonder verlichting fietste werd een gesprekje aangeknoopt. Ook werden lichtjes uitgedeeld zodat iedereen die ochtend veilig op weg kon. De controle vond plaats bij de Viaductweg nabij Strawinskiplein en bij de kruising Rivierweg/Groene Kruisweg.

Tijdens de fietsverlichtingscontrole bleek dat 90% van de mensen deze ochtend hun fietsverlichting aan hadden. “Ik hoop dat de overige 10% zich er beter bewust van is geworden dat rijden met licht veel veiliger is”, aldus de burgemeester. “Je bent in het donker heel slecht te zien voor andere weggebruikers.”