Boekje 'Doe mee - ouder worden in Albrandswaard'

5 februari 2024, 15:55
Wethouder Mieke van Ginkel (links) overhandigt meneer Ger Swijnenburg een eerste exemplaar.

De gemeente Albrandswaard, Welzijn Albrandswaard en het ‘Netwerk tegen Eenzaamheid’ hebben een boekje gemaakt voor ouderen. ‘Doe mee! – ouder worden in Albrandswaard’ bevat handige informatie over alles rondom ouder worden.
Denk aan bijvoorbeeld ondersteuning bij het ouder worden of waar u terecht kunt als u eenzaam bent. Of aan welke activiteiten u kunt deelnemen om in beweging te blijven.

,,De komende jaren groeit het aandeel ouderen in onze gemeente tot 40 procent. Wij vinden het belangrijk dat zij op een zo vitaal mogelijke manier ouder kunnen worden.. Zowel sociaal als mentaal”, aldus wethouder Mieke van Ginkel. ,,Daarom investeren we in mogelijkheden om in beweging te blijven en anderen te ontmoeten.”
Die activiteiten en ondersteuning zijn nu dus gebundeld in het boekje ‘Doe mee – ouder worden in Albrandswaard’. Er staat heel veel informatie in over bijvoorbeeld de maatjesprojecten van Welzijn Albrandswaard, Esperanza, ondersteuning om langer te thuis te wonen, hulp vanuit de kerken, Signaalpunt Eenzaamheid.

De eerste exemplaren werden maandag 5 februari overhandigd aan Han Bakker van stichting Esperanza, meneer Swijnenburg en mevrouw Roest. Dit was tijdens de traditionele Krokettenlunch. Han Bakker organiseert vanuit Esperanza diverse activiteiten onder de noemer ‘Kom Erbij!’. Alle aanwezigen kregen daarna een exemplaar overhandigd.

Wilt u ook een exemplaar? Bij Welzijn Albrandswaard liggen nog boekjes!