Albrandswaard trapt NK Tegelwippen officieel af

24 april 2023, 13:38
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

19 april trapte de gemeente Albrandswaard officieel het NK Tegelwippen af. Dat gebeurde bij de speelplaats in de Boomgaard in Poortugaal. Wethouder Richard Polder heeft samen met studenten van de Hogeschool Rotterdam overbodige tegels gewipt.

Ruim 650 tegels zijn er deze middag uitgehaald. Op de plaats van de gewipte tegels wordt gras ingezaaid. De gewipte tegels worden door de gemeente opgeslagen en gebruikt wanneer andere tegels beschadigd zijn geraakt.

Samen voor meer groen

Groen brengt vele voordelen met zich mee. Meer groen zorgt voor een betere waterafvoer bij hevige regenbuien, verkoeling in warme periodes en voor meer biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan. Daarnaast heeft een groene tuin een positief effect op de gezondheid.

Wethouder Richard Polder is blij met de deelname van zijn gemeente: “Als Albrandswaard gaan we vol enthousiasme de strijd aan met het NK Tegelwippen. Samen met onze inwoners zetten we ons in voor een duurzame, klimaatbestendige en groene gemeente. Want elke gewipte tegel draagt bij aan een gezonde leefomgeving en een betere toekomst voor ons allemaal!”.

Doet u ook mee?

Het NK Tegelwippen vindt plaats tot en met 31 oktober 2023. Doet u ook mee? Vervang dan ook tegels in uw tuin voor groen. Ga voor meer informatie naar www.albrandswaard.nl/duurzaam/nktegelwippen.