Albrandswaard maakt zich op voor doorkomst Tour de France Femmes op 13 augustus

20 maart 2024, 13:40

Foto: Charly Lopez/A.S.O.

De belangrijkste internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, de Tour de France Femmes, komt dit jaar door Albrandswaard. Op 13 augustus komen de wielrensters door Albrandswaard. Op 9 en 10 april krijgen scholieren en fietsliefhebbers vast een voorproefje tijdens een feestelijk fietsfestijn in Sporthal Rhoon.

In aanloop naar de Tour de France Femmes organiseert de gemeente op 9 en 10 april in samenwerking met Rotterdam Topsport een tweedaags fietsfestijn in Sporthal Rhoon voor scholieren, belangstellenden en fietsfanaten.

Fiets tweedaagse

Overdag racen de basisschoolleerlingen tegen elkaar en leren ze over veilig fietsen via onder meer een speciale game. In de avond van 9 april zijn de volwassenen aan de beurt. Er worden wedstrijdjes georganiseerd tussen bijvoorbeeld sportverenigingen. Het college van burgemeester en wethouders, en ook een aantal profrensters zijn naar verwachting hierbij aanwezig.

Alle inwoners zijn uitgenodigd om deze avond bij te wonen en, als zij dat willen, op de aanwezige fietsen te klimmen. Er is plaats voor maximaal 500 gasten.

Opgeven kan via de pagina Tour de France Femmes in Albrandswaard.

Groene fietsgemeente

Wethouder Mario Bianchi: “De Tour de France Femmes biedt ons een kans om te laten zien dat Albrandswaard een mooie groene gemeente is met prachtige fietsroutes. Wie de gemeente in trekt, zal verrast worden door onze bijzondere routes tussen stad en groen.”

“Fietsen is een goede manier om vitaal te blijven. En door de grote hoeveelheid fietspaden, kan iedereen lekker op pad. We hopen dat de doorkomst van de vrouwen van de Tour de France Femmes mensen stimuleert om nog meer de fiets te pakken.”

Route door Albrandswaard 13 augustus

De rensters komen naar verwachting op dinsdag 13 augustus tussen 11 uur en 11.15 uur door Rhoon. De etappe start die dag in Dordrecht en gaat langs Kinderdijk, Ridderkerk en Barendrecht. Rond 11 uur naderen de rensters de Koedood en rijden zij vanaf daar via de Essendijk, de Oudeweg, de Rijsdijk, de Rivierweg en de Rhoonse Baan naar Rotterdam. De vrouwen finishen bij de Boompjes.

Inwoners en ondernemers langs de route worden de komende tijd persoonlijk en via brieven geïnformeerd over de verkeers- en veiligheidsmaatregelen op 13 augustus.

Vragen? Stuur een mail naar tourdefemmes2024@albrandswaard.nl.