Albrandswaard heeft weer een eigen organisatie

3 januari 2024, 12:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De gemeente Albrandswaard heeft per 1 januari 2024 weer een eigen ambtelijke organisatie. De omvangrijke ambtelijke samenwerking met Barendrecht en Ridderkerk in de vorm van de BAR-organisatie is na tien jaar gestopt. Inwoners en ondernemers zullen weinig merken van deze verandering.

De opbouw van een eigen ambtelijke organisatie is in volle gang. Op een aantal inhoudelijke beleidsterreinen zet Albrandswaard de samenwerking met Ridderkerk voort.

Opzeggen

Eind vorig jaar kondigde het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht aan uit de BAR-organisatie te willen stappen. Dat leidde tot de ontmanteling van de vérgaande ambtelijke samenwerking tussen de drie gemeenten. Voor Albrandswaard was dit een teleurstellende ontwikkeling. De gemeente gelooft nog steeds in de meerwaarde van deze vorm van samenwerking.

De Bedrijfsvoeringspartner

De bedrijfsvoering van de gemeente, zoals ICT, personeelszaken, administratie en juridisch advies, wordt verzorgd door De BedrijfsvoeringsPartner. Op die manier kan de gemeente zich richten op haar dienstverlening aan inwoners, bedrijven en bestuur. Bij De BedrijfsvoeringsPartner werken medewerkers van de voormalige BAR-organisatie. De BedrijfsvoeringsPartner werkt ook voor de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk.