Albrandswaard doorkomstgemeente voor de Tour de France Femmes avec Zwift 2024

25 oktober 2023, 16:36
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op 25 oktober is in Parijs het parcours van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 bekend gemaakt. Het college van B&W is er zeer trots op dat Albrandswaard is uitgekozen als een van de doorkomstgemeenten voor deze ’s werelds meest belangrijke meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. Albrandswaard is onderdeel van de tweede etappe, op dinsdag 13 augustus 2024. De rit gaat op deze tweede tourdag in de ochtend van Dordrecht naar Rotterdam, en komt onder meer door Albrandswaard.

Burgemeester Jolanda de Witte: “Ik ben er trots op dat wij als Albrandswaard deze topwielrensters een mooie doorgang kunnen verlenen in onze gemeente. Het geeft hen en iedereen die deze Tour volgt een mooi inkijkje in het groen en de cultuurhistorie van Albrandswaard. We zijn blij dat de tourdirectie ons in het parcours heeft opgenomen en we gaan er met elkaar iets moois van maken.“

Beperkte overlast

Het parcours op 13 augustus loopt in Albrandswaard via het Buijtenland van Rhoon, de Essendijk en de Tijsjesdijk, de Rivierweg via de Rhoonse Baan naar Rotterdam, waar de finish op De Boompjes is. De doorkomst van de tourkaravaan vindt plaats in de ochtend, naar verwachting tussen 10 en 11 uur. Hiervoor zal het parcours een korte tijd afgesloten zijn voor ander verkeer. Na de doorkomst van de karavaan zullen de wegen zo snel mogelijk weer worden opengesteld om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Met bewoners langs de route zal tijdig gecommuniceerd worden.

Partners gemeente betrekken

De gemeente heeft inmiddels een projectteam aangesteld. Nu het parcours bekend is, kan dit team aan de slag om van de doorkomst een mooi feest te maken, samen met partners in Albrandswaard en Rotterdam Topsport, die voor de gehele organisatie van de tourstart op 12 en 13 augustus verantwoordelijk is.

Er wordt door Rotterdam Topsport een speciaal logo ontwikkeld voor de doorkomstgemeenten. Dit mag na overleg met de internationale organisatie gebruikt worden voor activiteiten in het kader van de doorkomst. Zodra hier meer over bekend is, zal de gemeente hier nadere informatie over geven.

Website

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is vanaf 25 oktober 14.00 uur te vinden op de website www.letourfemmes-rotterdam.nl.