Huurders komen nu ook in aanmerking voor de gewilde WoonWijzerBoxen. Huiseigenaren hadden die mogelijkheid al. Alle huurders ontvangen hierover een brief op de deurmat. Wethouder Marco Goedknegt (duurzaamheid) en Jacques Reniers (directeur-bestuurder WBV Poortugaal) overhandigden vrijdag 23 april samen een eerste box aan de heer Koos Meijer (klankbordgroep huurders).

WoonWijzerBox of Energiebox?

Op dit moment hebben wij twee boxen via de WoonWijzerwinkel in de aanbieding. Dit zorgt wel eens voor verwarring. Voor de WoonWijzerBox betaalt een huurder slechts 5 euro voor een box met een waarde van 95 euro. Deze box kunt u zelf samenstellen en u kunt ook een gratis advies afnemen.

De Energiebox is een standaard box in twee varianten. Deze box heeft een waarde van 45 euro die voor rekening van de gemeente komt. U betaalt dus niets voor deze box.

  • Variant 1: Een box met daarin onder andere radiatorfolie, buisisolatie en een tijdschakelklok.
  • Variant 2. Een box met daarin onder andere een waterbesparende douchekop, een douchetimer en een stekkerdoos met schakelaar.

Aanvragen

Het aanvragen van de WoonWijzerBox kan via de website van de WoonWijzerWinkel. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van de Energiebox op de website onzetoekomstisduurzaam.nl.