Wob-verzoek of Who-verzoek indienen
U kunt twee soorten verzoeken indienen.
- Wob-verzoek. Wilt u documenten (overheidsinformatie) van ons hebben? Bijvoorbeeld over ons beleid en/of besluiten. Dien dan per post een Wob-verzoek in (Wet openbaarheid van bestuur). De overheidsinformatie die u opvraagt wordt dan voor iedereen openbaar. Die informatie mag u niet hergebruiken.
- Who-verzoek. Wilt u de informatie wel gebruiken, op een andere manier dan waarvoor het bedoeld is? Dien dan een Who-verzoek in (Wet hergebruik van overheidsinformatie).
Voorwaarden
- De informatie is bij ons aanwezig.
- De informatie is ergens op vastgelegd, bijvoorbeeld in een document, foto of film, band. Het kan op papier of digitaal zijn.
- Het gaat over ons beleid.
- U hoeft niet van tevoren te vertellen waarom u de informatie opvraagt.
- Sommige informatie mogen we niet geven. Bijvoorbeeld vertrouwelijke informatie of in-formatie die de veiligheid in Nederland in gevaar brengt. Soms geven we de informatie dan helemaal niet. Of u krijgt een gedeelte.
- Gedeelten van documenten met daarin alleen logo’s, wapens of insignes, mogen we ook niet geven.
- Bij een Who-verzoek mag u de informatie commercieel gebruiken. Dit betekent dat u de informatie mag gebruiken in uw producten en diensten. En u mag de informatie verkopen.
Hoe het werkt
- Dien het verzoek in bij ons.
- Dit kan bij ons alleen schriftelijk per post (postbus 1000, 3160 GA Rhoon).
- Geef bij een Who-verzoek de volgende gegevens:
- Uw adresgegevens en uw handtekening
- De vermelding dat het om een Who-verzoek gaat
- Zo precies mogelijk beschrijven welke informatie u wilt hergebruiken en eventueel hoe lang u deze informatie wilt hergebruiken
- Hoe u de informatie wilt ontvangen
Wij kunnen de informatie op verschillende manieren geven. Bijvoorbeeld een kopie van een document of een samenvatting daarvan. Ook kunnen we u uitnodigen de documenten te komen bekijken.
Hoe lang duurt het?
U ontvangt binnen 4 weken bericht over uw verzoek. Wij kunnen deze termijn verlengen met 4 weken.
Bezwaar maken
Wijzen we uw verzoek af? En bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.