De Go Sharing deelscooters zorgen voor veel overlast in Albrandswaard. Scooters worden achtergelaten op de meest onmogelijke plaatsen. Ook veroorzaken de scooters aanhoudend overlast voor voetgangers en het overige verkeer. Go Sharing heeft de ontstane problemen niet opgelost. Daarom heeft wethouder Heezen van verkeer besloten om de toestemming aan Go sharing tot nader order in te trekken. Dat betekent dat deze scooters niet meer in onze gemeente kunnen worden geplaatst voor gebruik. De Felyx scooters blijven wel beschikbaar binnen Albrandswaard.

Gebruikers van de deelscooters in Albrandswaard gaan in een aantal gevallen onzorgvuldig om met de deelscooters. De afgelopen maanden zijn er verschillende incidenten geweest met de deelscooters die voor overlast hebben gezorgd. Dit leidt regelmatig tot overlast. Omdat dit voor het grootste deel de scooters van Go Sharing betrof is dit bedrijf regelmatig verzocht om de ontstane problemen op te lossen. Dat heeft niet tot voldoende resultaat geleid.
Als gevolg daarvan is besloten om de samenwerking met Go Sharing voorlopig te stoppen. Vanaf 12 november zijn daarom de scooters van Go Sharing uit de gemeente verwijderd.

De problemen met de deelscooters van Felyx zijn grotendeels wel opgelost na aanwijzing van vaste vakken waar de scooters geparkeerd mogen worden. De deelscooters bieden uitkomst voor gebieden binnen onze gemeente die minder goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Bekeken wordt of Felyx op meerdere locaties binnen onze gemeente zou willen uitbreiden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de locatie Antes of metrostation Rhoon.        

Alternatief

Deelscooters zijn een snelle, stille en milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen en zijn een goed alternatief voor korte autoritten of aanvulling op het openbaar vervoer. Deze vorm van vervoer kan zo een belangrijke schakel zijn om de bereikbaarheid van de gemeente te verbeteren. We sluiten daarom niet uit dat Go Sharing op een later moment terugkeert in de gemeente als zij de werkwijze verbeteren en eventuele problemen adequaat op kunnen lossen.