Op zaterdag 18 juni 2022 organiseerde de gemeente Albrandswaard voor het eerst de Veteranendag voor al haar veteranen. Burgemeester Jolanda de Witte ontving de veteranen in het Huis van Albrandswaard. Naast haar was Martin Faas, veteraan bij de Koninklijke Landmacht en vrijwilliger bij Veteraan in de klas, aanwezig als gastspreker.

Burgemeester de Witte sprak namens de gemeente haar waardering uit naar de veteranen: "U heeft als buitengewoon moedige mensen, onder soms erbarmelijke omstandigheden, in dienst gestaan van onze vrede en vrijheid. Met het organiseren van deze dag speciaal voor u uiten wij ons respect en onze grote dank.
Juist nu, in een tijd waarin dichtbij huis, ‘gewoon’ in Europa, een oorlog woedt, is het goed stil te staan bij al die mensen die hun eigen leven op het spel zetten om dat grote goed, misschien wel het grootste goed, vrijheid, met hand en tand te verdedigen."

Voor het huis van Albrandswaard wapperde zaterdag de veteranenvlag. De kleuren van de vlag staan symbool voor alle veteranen die zich als onderdeel van de landmacht, de marine, de marechaussee of de luchtmacht hebben ingezet en staat ook symbool voor de Nederlandse vlag, en voor de vrede waarvoor veteranen hebben gestreden.

De oudste veteraan die aanwezig was, is de heer Van Langeveld. Meneer Van Langeveld is 97 jaar.

Voor deze Veteranendag zijn alle veteranen uit de gemeente uitgenodigd.