Helpt u mee alles in goede banen te leiden? Wij zijn op zoek naar nieuwe verkeersregelaars. Het mooie is dat het u niet veel tijd hoeft te kosten en u hiermee een grote bijdrage levert aan de levendigheid van de gemeente.

Albrandswaard telt momenteel zeventien gecertificeerde verkeersregelaars. Een deel van hen wordt ingezet bij evenementen als Koningsdag, de Wielerronde, Antesloop, Avondvierdaagse en de Landbouwdag. Gezien het aantal evenementen in de drie dorpskernen, is de druk op de huidige groep groot. Het team zit dan ook te springen om versterking.

Toename

De Buurtpreventie is sinds een aantal jaren actief met verkeersregelaars. Het aantal vrijwilligers is weliswaar toegenomen, maar nieuwe vrijwilligers blijven nodig. Dit door natuurlijk verloop binnen het team en door de toename aan activiteiten en evenementen binnen Albrandswaard.

Zelf kiezen

De vrijwillige verkeersregelaars kunnen van te voren zelf aangeven of zij voor een of meerdere evenementen inzetbaar zijn en dus actief kunnen zijn. Als u het team komt versterken, geldt dat ook voor u. Er is een coördinator die het overzicht heeft en het team aanstuurt. Om verkeersregelaar te mogen zijn, hoeft u alleen maar een online training te volgen.

Aanmelden

Meer over de verkeersregelaars in Albrandswaard kunt u zien in de video. Zij vertellen zelf waarom ze dit werk doen en over de (meer)waarde die dit werk voor hen heeft. Ook betrokken partijen laten in het filmpje weten hoe belangrijk deze vrijwilligers zijn. Wilt u zich opgeven als verkeersregelaar? Dat kan via wijkgerichtwerken@albrandswaard.nl. Als u eerst graag meer wilt weten over wat er allemaal komt kijken bij het worden van verkeersregelaar, stuur dan een e-mail naar bovenstaand adres.