Het is zomervakantie! Nu de temperaturen oplopen, zoeken we massaal verkoeling. En hoe fijn is het om dan een duik te nemen in het water in de buurt? In Albrandswaard en omgeving kunt u op verschillende plekken zwemmen in natuurwater. Houdt u hierbij wel altijd rekening met de risico’s. Niet al het natuurwater is van zwemwaterkwaliteit. Check daarom vóór u in het water plonst de kwaliteit van het water in de Zwemwater app of op www.zwemwater.nl.

In Albrandswaard zijn geen erkende en gecontroleerde zwemlocaties. In de omgeving van Albrandswaard kunt u normaal gesproken in verschillende plassen veilig zwemmen. Bijvoorbeeld in het Zuidelijk Randpark de Plas Vrijenburgbos of de Plas Clarabos. Voor deze laatste geldt momenteel een negatief zwemadvies. In de app en op de website vindt u de meest recente informatie.

Zwemmen in rivieren gevaarlijk

Als het warm is, is het verleidelijk om verkoeling te zoeken in de Oude Maas. Maar zwemmen in rivieren is vanwege de soms sterke stromingen en de scheepvaart levensgevaarlijk en daarom verboden. Ook de waterkwaliteit in rivieren is onbetrouwbaar.