Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Albrandswaard. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (010) 506 11 11.

Mogen mijn kinderen buiten spelen met anderen?

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. 
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Sporten voor volwassenen en kinderen?

  • Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar mogen sporten in teamverband op sportaccommodaties van de gemeente en de lokale sportverenigingen. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan.
  • Personen vanaf 27 jaar mogen met maximaal 4 personen buiten sporten. Hierbij houden zij minimaal 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus en sport op de website van de Rijksoverheid. Of bekijk het protocol verantwoord sporten op de website van  NOC/NSF.

Zijn de binnenzwembaden geopend?

De binnenzwembaden zijn alleen open voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens het sporten?

Binnensportaccommodaties zijn op dit moment gesloten. Wanneer de accommodaties weer open gaan, geldt de mondkapjesplicht voor openbare ruimten. Tijdens het sporten hoeft u geen mondkapje te dragen. Maar voor en na de beoefening geldt de mondkapjesplicht wel.