Met kleine maatregelen kunt u flink besparen op uw energierekening en een bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Om op een simpele en snelle manier een start te kunnen maken met het verduurzamen van uw woning krijgen inwoners met een koopwoning in de gemeente Albrandswaard in 2020 een korting van €90,- op energiebesparende maatregelen of duurzaam advies op maat.

Hoe werkt het?

Ga naar de webshop van de Woonwijzerwinkel en stel uw eigen WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen samen. De box kan naar wens worden ingevuld. U kunt kiezen voor producten die passen bij uw woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan leidingisolatie, slimme thermostaatknoppen, LED-lampen en radiatorfolie. Bij een minimale besteding van €100,- krijgt u eenmalig maar liefst €90,- cadeau van de gemeente. Gebruik hiervoor de kortingscode ALBRANDSWAARD2020. U kunt het bedrag ook gebruiken als korting op een persoonlijk adviesgesprek aan huis of in de WoonWijzerWinkel of voor een gepersonaliseerde woningscan. Per woning kan er één keer gebruik worden gemaakt van deze actie. Binnen drie weken kunt u de bespaarbox thuis verwachten.

Besparing

Een goede benutting van een gemiddelde WoonWijzerBox kan een besparing opleveren van 800 kg CO2 per koopwoning per jaar en een besparing van gemiddeld €300 op de energierekening. Het exacte bedrag wat u kunt besparen is geheel afhankelijk van de staat van uw woning en de producten die u besteld. Het gebruik van led-lampen levert al behoorlijk wat energiebesparing op evenals het gebruik van radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Als alle Albrandswaardse eigenaren van een koopwoning zo’n box aanschaffen kan er al €3,9 miljoen euro per jaar worden bespaard op de energierekening.

Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eind december 2019 de aanvraag van de gemeente Albrandswaard van €603.900,- voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd. De kortingsactie met de WoonWijzerBox wordt met deze subsidie mogelijk gemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voorwaarden verbonden aan de subsidie. De regeling geldt bijvoorbeeld alleen voor koopwoningen. De gemeente heeft hier geen enkele invloed op uit kunnen oefenen, maar gaat dit punt wel onder de aandacht brengen bij het ministerie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de WoonWijzerWinkel. Of neem telefonisch contact op met de WoonWijzerWinkel via (010) 747 01 47. Deskundigen van de WoonWijzerWinkel kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ook kunnen zij u technische informatie over de bestelde producten geven.