Begin deze week starten de heiwerkzaamheden bij het Huis van Albrandswaard aan de Stationsstraat. De palen worden trillingvrij in de grond geboord, waardoor er weinig geluidsoverlast is voor de omgeving.

Wat betekent dit voor het verkeer?

Het verkeer kan in de ochtend hinder ondervinden aan de Stationsstraat wanneer de vrachtwagens palen komen brengen. Het gaat om twee opleggers per dag. De palen worden in de ochtenduren afgeleverd. 
De vrachtwagens draaien meteen het terrein op om de palen af te leveren. Bij het opdraaien en afrijden van het terrein is de Stationsstraat tijdelijk minder goed toegankelijk. Het verkeer wordt dan geleid door een verkeersbegeleider.

Parkeerplaatsen

Om te zorgen dat de lange wagens goed de draai kunnen maken, zijn er acht parkeerplaatsen afgesloten bij het bouwhek aan de Stationsstraat.

Werktijden

De werkzaamheden zijn van maandag tot en met donderdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. De naastgelegen sporthal is tijdens het boren gesloten tot 16.00 uur.
Na 16.00 uur verplaatsen de werkzaamheden zich verder van de sporthal af zodat deze gebruikt kan worden en de werkzaamheden gecontinueerd kunnen worden.

Officiële eerste paal

In aanwezigheid van raadsleden, burgemeester en wethouders en kinderburgemeester Zoë Luna Brasser geeft wethouder Mieke van Ginkel op dinsdag 10 december om 17.00 uur het startsein voor het boren van de eerste paal van het Huis van Albrandswaard. Ook inwoners zijn van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn. Na afloop kunt u genieten van een kop snert of warme chocolademelk.
Wie graag bij het slaan van de eerste paal aanwezig is, kan dit laten weten via b.jongerius@bar-organisatie.nl.

Bezoekers wordt geadviseerd om met de fiets of lopend te komen; parkeren op het terrein zelf is niet mogelijk. Automobilisten kunnen parkeren bij het voormalige uitvaartcentrum en op de parkeerplaats van de sporthal.