Rioolonderhoud en verstoppingen

Is het riool bij u verstopt? Dan lost u of de gemeente de verstopping op. Dit hangt af van de plek waar de verstopping veroorzaakt is:

In ons onderhoudsplan staat hoe vaak de reinigingsdienst de kolken in een straat leegzuigt. Bij verstopping zal de reinigingsdienst, los van het onderhoudsschema, de straatkolk leegzuigen. Dit vermindert de overlast en voorkomt overlast en schade aan het wegdek.

  • Heeft u problemen aan het riool in uw eigen grond? Schakel zelf een specialist in. U betaalt deze zelf.
    • Ziet de specialist die u inhuurt dat de verstopping toch bij de gemeente ligt? Dan krijgt u van hen een brief met een verklaring.
  • Gaat het om een stuk riool in gemeentegrond? Dan lossen wij de verstopping op. Ook betalen wij.

Aanpak

  • Laat eerst onderzoeken waar de oorzaak van de verstopping zit. Hiervoor moet de eigenaar van de woning de erfscheidingsput (laten) opgraven. De locatie van de erfscheidingsput kunt u opvragen bij de gemeente.
  • Bent u huurder? Meld de verstopping dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand.

Gaat het om problemen met het riool op gemeentegrond? Meld deze online.

Melding openbare ruimte

Extra informatie

  • Kijk voor meer informatie over het riool op de website van Stichting RIONED.
  • Hoe kunt u zien of het riool in uw eigen grond verstopt is? Kijk naar het stuk rioolbuis dat open kan. Dit heet het ontstoppingsstuk. Als u niet weet waar het zit, kunt u dit bij ons navragen. Of u kijkt op de bouwtekeningen. Het ontstoppingsstuk zit altijd op uw eigen grond, vlak bij de erfgrens. Bij woningen meestal ongeveer 50 centimeter vanaf de erfgrens en op ongeveer 80 centimeter diepte. Staat er water in het ontstoppingsstuk? Dan zit de verstopping in het gemeenteriool. Is het droog? Dan zit de verstopping in uw eigen deel van het riool. U moet het dan zelf oplossen.

Heeft u gevonden wat u zocht?